Gratis verzending vanaf €75,-
30 dagen bedenktijd
*Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
Betaal achteraf met Klarna
Windows 11, de upgrade waard?

Windows 11, de upgrade waard?

Geen reacties  |     Geschreven door Olaf - Uw Game Specialist    |     Gepubliceerd op maandag 16 januari 2023     |     minuten lezen
Sinds eind 2021 is Windows 11 beschikbaar, maar veel mensen hebben hun computer of laptop nog niet geüpdate. Door veel mensen wordt getwijfeld aan de noodzakelijkheid van het upgraden en wordt vastgehouden aan het vertrouwde en bekende Windows 10. In deze blogpost zullen we uitwerken of de upgrade naar Windows 11 het voor jou waard is!

Sinds eind 2021 is Windows 11 beschikbaar, maar veel mensen hebben hun computer of laptop nog niet geüpdatet. Door veel mensen wordt getwijfeld aan de noodzakelijkheid van het upgraden en wordt vastgehouden aan het vertrouwde en bekende Windows 10. In deze blogpost zullen we uitwerken of de upgrade naar Windows 11 het voor jou waard is!

Wat is Windows 11?

Windows 11 is de nieuwste generatie besturingssoftware van Microsoft. Windows 11 wordt gebruikt op computers en laptops en zorgt ervoor dat deze naar behoren kunnen functioneren. Vergeleken met eerdere versies biedt Windows 11 onder andere krachtigere beveiliging en een verbeterde gebruikerservaring.

Wat zijn de voordelen van Windows 11?

Beveiligingsupdates
De komst van Windows 11 heeft vernieuwde beveiligingssoftware meegebracht. Hierdoor zal je computer bijvoorbeeld beter beveiligd zijn tegen malware en zullen je eigen bestanden ook een verbeterde veiligheid hebben. Ook zal je computer beter beveiligd bij het verbinding maken met netwerkverbindingen. Microsoft heeft ook op de actualiteit ingespeeld en versterkte beveiliging tegen phishing geïmplementeerd. Steeds meer computergebruikers worden het slachtoffer van phishing, wat Microsoft probeert te voorkomen.

Vernieuwde gebruikerservaring
Naast verbeteringen in de beveiliging brengt Windows 11 ook een vernieuwde gebruikerservaring. De software heeft een nieuw design gekregen en ziet er daardoor moderner uit. Dit nieuwe design maakt het volgens Microsoft makkelijker om bestanden te vinden en overzicht te creëren in je opslag. Het redesign bestaat voornamelijk uit het centreren van teksten, het rond maken van de hoeken van menu's en het kleurvoller maken van icoontjes. Dit is deels gedaan met het oog op de toekomst, omdat Microsoft verwacht dat dit nieuwe design beter zal samenwerken met apparaten met touchscreen.

Verbeteringen voor gamers

Een groot deel van de gebruikers van de Windowssoftware zijn gamers. Het is daarom belangrijk geweest voor Microsoft om ook nieuwe features voor gamers te verzorgen. Windows 11 biedt genoeg voor gamers, zoals bijvoorbeeld de Auto HDR-functie, die ervoor zorgt dat je oudere games in een moderne kwaliteit kan spelen. Uiteraard zal een game uit 2012 er niet hetzelfde uitzien als Red Dead Redemption 2, maar voor veel games zal dit alsnog een wereld van verschil maken! Microsoft heeft ook de integratie van Xbox-software en hardware verbeterd. De ondersteuning van controllers is bijvoorbeeld verbeterd door het Xbox Wireless-protocol. Waar veel mensen ook enthousiast over zijn is de ondersteuning voor DirectX 12 Ultimate, waarmee games nog meeslepender worden.

Wanneer is het het voor mij niet waard om te upgraden?

De upgrade naar Windows 11 zal het niet waard zijn als je computer niet de minimale hardware vereisten heeft. Er zijn manieren om de minimale vereisten te omzeilen, maar Microsoft heeft gewaarschuwd dat dit computers kan beschadigen. Hierdoor raden wij dit af. Indien je erg gehecht bent aan het design van Windows 10 raden wij ook af om te upgraden, doordat het design erg vernieuwd is. Wij zijn echter van mening dat vernieuwing op zijn tijd geen kwaad kan en zijn erg onder de indruk van de nieuwe uitstraling van Windows 11.

Hoe download ik Windows 11?

Zodra je hebt gecontroleerd of je computer aan de minimale systeemvereisten van Windows 11 voldoet, kan je overwegen om de nieuwe software te downloaden. Microsoft heeft een uitgebreide uitleg geschreven over hoe je Windows 11 kan downloaden. Wij raden aan om de bestanden op je computer veilig te stellen, voordat je besluit te upgraden. Het zou immers zonde zijn als je waardevolle bestanden kwijt raakt.

Conclusie

Wij concluderen dat Windows 11 veel nieuwe features heeft en dat de upgrade naar Windows 11 een goede upgrade is.


Reacties

Momenteel zijn er nog geen reacties achter gelaten.

Laat een reactie achter!
Vergelijk producten0