Gratis verzending vanaf €75,-
30 dagen bedenktijd
*Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
Betaal achteraf met Klarna
Mobiel Gamen: Alles wat je moet weten om het meeste uit je ervaring te halen

Mobiel Gamen: Alles wat je moet weten om het meeste uit je ervaring te halen

Geen reacties  |     Geschreven door Olaf - Uw Game Specialist    |     Gepubliceerd op maandag 03 april 2023     |     minuten lezen
Toen Graham Bell in 1876 de eerste telefoon uitvond had hij vast niet bedacht dat zijn uitvinding in de toekomst gebruikt zou worden om zombies dood te schieten en Pokémons te vangen. In de afgelopen decennia hebben telefoons in snelvaart ontwikkelingen doorgemaakt en zijn ze een onmisbaar element van ons dagelijks leven geworden.

Toen Graham Bell in 1876 de eerste telefoon uitvond had hij vast niet bedacht dat zijn uitvinding in de toekomst gebruikt zou worden om zombies dood te schieten en Pokémon te vangen. In de afgelopen decennia hebben telefoons in snelvaart ontwikkelingen doorgemaakt en zijn ze een onmisbaar element van ons dagelijks leven geworden.

Wat is mobiel gamen?

Mobiel gamen is de vorm van gamen waarbij mensen hun telefoon gebruiken om hun favoriete games te spelen. Games zijn betaald of gratis te downloaden in de Apple AppStore of de Google PlayStore. Doordat iedereen zijn applicatie kan uploaden naar deze stores is er een enorm aanbod aan games en zijn veel games gratis te downloaden. Kleine indie-developers publiceren hun games, maar ook grote uitgevers zoals EA, Niantic, Level Infinite en Ubisoft maken games voor mobiele gamers. De populairste games zijn bekende namen zoals Subway Surfers, Clash of Clans en Pokemon Go, maar een opwaartse trend wordt geconstateerd bij de populariteit van multiplayer shooters. Deze worden steeds meer gespeeld en hier wordt door uitgevers op ingespeeld, zo is Fortnite na een enorm succes op PC en consoles sinds 2018 ook beschikbaar op telefoons. Ook PlayerUnknowns Battlegrounds (PUBG) is sinds 2018 beschikbaar voor telefoons.

Waarom is mobiel gamen populair?

De populariteit van mobiel gamen is via meerdere oorzaken te verklaren. De populariteit komt bijvoorbeeld doordat mobiel gamen de gebruiker in staat stelt om hun favoriete games op elk moment en op elke plek te spelen. Dit geeft de gamer veel vrijheid. Ook is er een enorm scala aan mobiele games, waardoor er voor iedereen wel een game te vinden is die hij of zij leuk vindt. Het is ook erg makkelijk om games te vinden, doordat je in de stores gemakkelijk kan filteren op genres en prijs. Binnen een paar seconden heb je een game gevonden die aan al je vereisten voldoet. Bovendien hebben veel mobiele games ook een simpele leercurve, waardoor je er snel goed in kan worden.

Nadelen van mobiel gamen

Naast alle hierboven genoemde voordelen van mobiel gamen zijn er uiteraard ook enkele nadelen. Ten eerste zal je bij mobiel gamen een veel kleiner scherm hebben dan bij het traditionele gamen op een console of computer. Het is hierdoor lastiger om te zien wat zich op je scherm afspeelt en kan het lastig zijn om de knoppen in te drukken. Hoe groot dit nadeel is hangt natuurlijk af van het spel, want bij een puzzelspel zal het minder uitmaken dan bij een spannende shooter waarbij alles snel gebeurt. Verder zal de grafische kwaliteit van mobiele games ook altijd minder goed zijn dan bij games op een console of pc, waardoor je game-ervaring minder realistisch zal zijn.

Gaming telefoons

Dat er veel gegamed wordt op telefoons is ook de producenten van telefoons niet ontgaan. Bekende producenten van telefoons zoals Apple en Samsung richten tegenwoordig ook hun marketing op gamers. Dit is ook terug te zien in de specificaties van de nieuwe generatie telefoons, doordat ze steeds krachtiger worden en betere schermen krijgen. Deze krachtige telefoons zijn echter niet volledig gericht op gamers, in tegenstelling tot de telefoons van andere producenten die zich volledig richten op het speciaal maken van telefoons voor gamers. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door Asus, die de ROG Phone productenlijn heeft. Deze telefoons worden ontworpen om voor gamers als de perfecte telefoon te dienen, zowel qua uiterlijk als qua specificaties.

Hoe kan je je ervaring tijdens mobiel gamen verbeteren?

Naast het hebben van een telefoon die krachtig genoeg is om je favoriete games te spelen zijn er meer manieren om je ervaring te verbeteren. Je zou bijvoorbeeld een gaming headset kunnen aanschaffen, waardoor je ingame audio beter kan plaatsen en je een meer meeslepende ervaring krijgt. Ook zijn veel mobiele gamers te spreken over gamepads, waardoor ze betere controle over hun games krijgen. Het gebruiken van een gamepad geeft je ook een voordeel ten opzichte van je tegenstanders, omdat je sneller zal kunnen anticiperen.


Reacties

Momenteel zijn er nog geen reacties achter gelaten.

Laat een reactie achter!
Vergelijk producten0