Gratis verzending vanaf €75,-
30 dagen bedenktijd
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Betaal achteraf met Klarna
Wat heb je nodig om te livestreamen?

Wat heb je nodig om te livestreamen?

Geen reacties  |     Geschreven door Olaf - Uw Game Specialist    |     Gepubliceerd op maandag 17 oktober 2022     |     minuten lezen
Televisie kijken is uit de mode, tegenwoordig kijken we livestreams. De laatste jaren worden streamingsplatformen zoals Twitch en YouTube steeds populairder en veel mensen weten er hun geld mee te verdienen, maar hoe stap je eigenlijk in die wereld? In dit blog leggen we je uit wat je nodig hebt om een goed begin te maken aan je streaming carrière.

Televisie kijken is uit de mode, tegenwoordig kijken we livestreams. De laatste jaren worden streamingsplatformen zoals Twitch en YouTube steeds populairder en veel mensen weten er hun geld mee te verdienen, maar hoe stap je eigenlijk in die wereld? In dit blog leggen we je uit wat je nodig hebt om een goed begin te maken aan je streaming carrière.

Om een goed begin te brengen aan je streaming carrière zal je naast grafische vormgeving, het uitkiezen van software (bijvoorbeeld je broadcaster software) en het kiezen van wat je gaat streamen ook moeten kijken naar de hardware die je nodig hebt om te kunnen streamen. In dit blog zullen we in gaan op welke hardware je nodig hebt om zonder problemen te kunnen streamen.

Hardware van je computer

Laten we voorop stellen dat de hardware die je nodig hebt om te kunnen streamen duurder zal zijn dan als je zonder te streamen zou gamen. De hardware die je nodig hebt is afhankelijk van de kwaliteit waarin je wilt streamen. Wij gaan ervan uit dat je in 1080p 60fps zal willen streamen. Dit is de kwaliteit waarin de meeste streamers streamen en waarin je kijkers waarschijnlijk naar je stream zullen (willen) kijken. Als je componenten niet goed genoeg zijn om je games te kunnen streamen zal je last krijgen van onder andere ghosting, pixelvorming en haperingen. Wij raden aan om minimaal 16GB DDR4 RAM aan te schaffen. Hierdoor zal je genoeg RAM hebben om je games soepel te spelen en op de stream geen haperingen te krijgen. Ook raden wij aan om minimaal een quad core CPU te kiezen van 2,8 GHz. Het liefst een i7 generatie, maar waarschijnlijk zal je ook met een krachtige i5 weg kunnen komen. De videokaart is tijdens het streamen erg belangrijk, wij raden dan ook aan om minimaal een NVIDIA GTX 1660 TI te kiezen. Als je dergelijke componenten kiest zal je zonder problemen de meeste games kunnen streamen. Het kan ook verstandig zijn om te kijken naar de minimale specificaties van de games die je wilt gaan streamen, om hier je besluit op te baseren. Als je de nieuwe Call of Duty wilt gaan streamen zal je natuurlijk een veel krachtigere computer nodig hebben dan als je Minecraft gaat streamen.

Internet

Wellicht wel het belangrijkste dat je nodig zal hebben is een betrouwbare internetverbinding. De internetverbinding zorgt ervoor dat je gameplay door je kijkers ontvangen kan worden. Als je stream hapert en steeds moet bufferen zullen je kijkers snel weggaan. Het is voornamelijk belangrijk dat je een krachtige upload snelheid hebt. Het is gewenst om minimaal 1MB per seconde te hebben. Uiteraard geldt hier, des te meer, des te beter.

Camera

Als je een community op wilt bouwen is het vaak handig om een camera aan te schaffen. Hierdoor bevorder je de interactie met je kijkers en zullen ze je ook beter leren kennen. Een camera is echter geen vereiste om een succesvolle stream te hebben. Als je geen camera wilt gebruiken of niet aan wilt schaffen zou je kunnen kijken naar populaire games waarbij geen camera benodigd is. Zo zijn er veel succesvolle streamers in de FiveM (GTA 5-roleplay) categorie die geen camera gebruiken. Veel camera's zijn makkelijk in gebruik te nemen, doordat ze via USB aan te sluiten zijn. Dergelijke camera's zijn in principe plug-and-play.

Microfoon

Zonder geluid zal een stream erg saai worden. Het is daarom belangrijk om een kwalitatieve microfoon aan te schaffen. Een goede microfoon hoeft niet duur te zijn. Een goed instapmodel is bijvoorbeeld de Blue Snowball. Als je een groter budget hebt zou je kunnen kijken naar de Trust GXT 256 Exxo. Als je helemaal geen geld wilt investeren in een microfoon zou je ook de microfoon van je telefoon kunnen gebruiken, maar doordat over het algemeen een telefoon geen goede microfoon heeft raden we dit af en raden we aan om te investeren in een microfoon. Het hebben van goede audio zal je stream aantrekkelijker maken voor kijkers en daardoor is de kans groter dat ze zullen blijven hangen.


Reacties

Momenteel zijn er nog geen reacties achter gelaten.

Laat een reactie achter!
Vergelijk producten0