Gratis verzending vanaf €75,-
30 dagen bedenktijd
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Betaal achteraf met Klarna
Het juiste gevoel, welke toetsenbord past het beste bij jou?

Het juiste gevoel, welke toetsenbord past het beste bij jou?

Geen reacties  |     Geschreven door Mitchel - Uw Game Specialist    |     Gepubliceerd op maandag 21 november 2022     |     minuten lezen
Mechanische toetsenborden. Vrijwel elke gamer kan niet meer zonder. Bij elke toetsaanslag heb je een hoge precisie tijdens je game, video of fotobewerking of zelfs tijdens het typen van e-mails. Maar wat voor soort ‘switches’ zijn er eigenlijk? Wij van Uw Game Specialist leggen het uit!

Mechanische toetsenborden. Vrijwel elke gamer kan niet meer zonder. Bij elke toetsaanslag heb je een hoge precisie tijdens je game, video of fotobewerking of zelfs tijdens het typen van e-mails. Maar wat voor soort ‘switches’ zijn er eigenlijk? Wij van Uw Game Specialist leggen het uit!

 

De type switches

Cherry is het bekendste bedrijf wat toetsenbord switches maakt. Dat doen zij al 3 decennialang en zijn daarmee de bekendste op de gaming markt. Je toetsenbord switches zijn onder te verdelen in 3 categorieën: tactile, clicky en linear.

De mechanische toetsen registreren de toetsaanslagen door het indrukken van een individuele mechanische schakelaar onder de toetsen. Elke switch bestaat uit een basis, veer en een steel. De vorm van de steel bepaalt het type mechanische switch.

 

Cherry MX Rood (voor gamers)

De rode Cherry MX switches zijn lineaire switches. Deze vereisen minder kracht om in te drukken, maar je voelt of hoort niet wanneer een toets wordt ingedrukt. Je krijgt dus geen feedback van de toetsaanslag. Deze switch komt zeer van pas bij de gamers want ze reageren vele malen sneller dan andere switches en er is minder kracht nodig om een toets langer in te drukken. Vrijwel het enige nadeel van deze switches is het feit dat de toetsen een harde klik maken als ze worden ingedrukt.

 

Cherry MX Blauw (programmeurs en typisten)

Een andere switch, is de Cherry MX blauw switch. Dit zijn de zogeheten clicky switches. Je hoort bij het indrukken van de toets een klik wanneer een toetsaanslag geregistreerd wordt. Voornamelijk mensen die veel teksten typen, mensen die programmeren en mensen die strategiespellen spelen maken veel gebruik van deze bruine switch. Je voelt het precies als je een toets indrukt. Daarom hoef je de toets niet in zijn geheel in te drukken en worden je vingers minder snel moe.

 

Cherry MX Bruin (all-round)

En dan is er de Cherry MX bruin switch. Deze switch zit een beetje tussen de rode en de blauwe switch in. Ze zijn een aanzienlijk stuk stiller, maar hebben wel een voelbare klik. Wanneer de toets helemaal ingedrukt wordt, voel je ook een tegenkracht. Handig dus voor de typisten en gamers onder ons. Wel zijn de toetsen minder gevoelig dan de rode switches en geven ze minder feedback dan de blauw switches.

 

Cherry MX Speed/Silent

Ga je voor optimale gevoeligheid? Dan ga je voor de Cherry MX Speed/Silent switches. Deze zijn namelijk 40% sneller dan de rode switches en geven nauwelijks feedback bij het indrukken van een toets. De toetsen zijn ook een aanzienlijk stuk stiller dan de andere switches en daarmee ook ideaal voor de gamers. Wel moet je op gevoel de toetsen indrukken omdat er geen duidelijke feedback aan de toetsen zit.

 

Optisch/mechanisch

De optisch/mechanische switches is het antwoord op de vraag hoe gamers nog sneller kunnen reageren. Ze hebben voel- en hoorbare mechaniek die je bij een standaard mechanisch toetsenbord ook tegenkomt. Door middel van lichtsignalen weet het toetsenbord direct welke toets er wordt ingedrukt waardoor het nog sneller kan reageren.

 

Conclusie

De conclusie is eigenlijk simpel. Het is een hele persoonlijke voorkeur. Je gaat gewoon letterlijk af op je gevoel wat je hebt bij het intoetsen van een toets. Heb je toch nog hulp nodig bij het maken van de juiste keuze van een mechanisch toetsenbord? Neem dan contact met ons op. Zo kunnen wij jou een passend advies geven!


Reacties

Momenteel zijn er nog geen reacties achter gelaten.

Laat een reactie achter!
Vergelijk producten0