Gratis verzending vanaf €75,-
30 dagen bedenktijd
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Betaal achteraf met Klarna
Desktop of laptop? Gamen kan altijd!

Desktop of laptop? Gamen kan altijd!

Geen reacties  |     Geschreven door Mitchel - Uw Game Specialist    |     Gepubliceerd op maandag 31 oktober 2022     |     minuten lezen
Ben je niet zo van het gamen op consoles zoals de PlayStation of Xbox? Dan is gamen op een PC of laptop de juiste keuze voor jou! Combineer het gamen met zakelijk of school werk op een laptop of een desktop. Maar wat is nu voor jou geschikt om op te gamen? Een desktop of een laptop?

Ben je niet zo van het gamen op consoles zoals de PlayStation of Xbox? Dan is gamen op een PC of laptop de juiste keuze voor jou! Combineer het gamen met zakelijk of school werk op een laptop of een desktop. Maar wat is nu voor jou geschikt om op te gamen? Een desktop of een laptop?

 

Gaming op desktop of laptop

Gamen op een console zoals een PlayStation, Xbox of andere console is misschien niet voor iedereen weggelegd. Daarom kun je ook uitstekend gamen op een PC of een laptop. Alleen de persoonlijke voorkeur wil daar best in verschillen. Game je het beste op een desktop of op een laptop? Ga je voor mobiliteit of voor een vaste plek. Wij van Uw Game Specialist geven jou graag advies!

 

Desktop gaming

Veel gamers geven de voorkeur aan een desktop om op te gamen. Een desktop kun je namelijk altijd upgraden of veranderen. Game je bijvoorbeeld nog op een GTX 1070? Dan kun je binnenkort ook upgraden naar de RTX 4000 series.

Een desktop geeft je ook de mogelijkheid om snel een defect component te vervangen. Bij een laptop is dat lastig en in sommige situaties onmogelijk. De videokaart in een laptop is een chip die op het moederbord vast zit. Daarom bied desktop gaming uitstekende upgrade mogelijkheden.

Je kunt je case volledig naar smaak inrichten. Kies je bijvoorbeeld voor een doorzichtige case met veel RGB-verlichting? Of juist een neutrale zwarte kast die toch flink kan presteren tijdens games. Ook bied een desktop betere koeling door meerdere ventilatoren of waterkoeling.

Een desktop biedt vaak ook veel waar voor zijn geld en je kan vaak ook gamen op grotere schermen dan een 15,6” of 17” van een laptop

 

Laptop gaming

Ga je toch liever voor mobiliteit? Dan is gamen op een laptop een uitstekende keuze. Je neemt namelijk een laptop veel makkelijker mee naar een LAN-party dan dat je je complete desktop setup mee moet slepen.

De gaming laptops van tegenwoordig zijn vaak uitgerust met goede videokaarten, een 4K display met een hoge refreshrate en betere accu’s dan reguliere laptops. Zo speel jij jouw game overal waar je gaat. Handig toch? Je hebt alles bij de hand in een compact apparaat.

Je gaming laptop kan ook prima functioneren als school of zakelijke laptop. Zo kan je bijvoorbeeld in de schoolpauze nog even snel een potje Warzone doen.

 

Prijzen

Als je het gaat hebben over prijzen, dan zijn de prijzen redelijk gelijk aan elkaar. De prijs van een krachtige gaming laptop ligt vaak wat hoger dan een desktop. Maar bij een desktop moet je ook nog een scherm, muis en toetsenbord erbij rekenen.

Zo zit je met een krachtige gaming laptop al snel te kijken naar prijzen tussen de  € 1.299 en € 1.999. Gaming desktops daarentegen hebben veel meer variaties. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt of zelfs zo goedkoop maken als je wil. Maar bij de aanschaf van een desktop-pc komen ook de monitor, toetsenbord en muis om de hoek kijken.

 

De verschillen op een rij

Zowel de desktop als een laptop hebben beide voordelen en nadelen tegenover elkaar staan. Zo is er voor ieder wat wils. Ben je er nog niet helemaal uit wat nu voor jou geschikt is? Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet.

 

Gaming laptop

+ Mobiel en draagbaar
+ Alles in één apparaat (toetsenbord, muis en scherm)
+ Laag in energieverbruik
+ Makkelijk voor school en werk
- Videokaart niet te upgraden
- Wordt snel warm
- Moeilijk defecten te herstellen
- Maakt snel veel lawaai

 

Gaming desktop

+ Krachtig
+ Gemakkelijk te upgraden
+ Makkelijk defecte componenten vervangen
+ Gaat vaak langer mee
- Verbruikt veel energie
- Niet makkelijk mee te nemen
- Heeft een vaste plek nodig
- Zelf los toetsenbord, muis en monitor aanschaffen

 


Reacties

Momenteel zijn er nog geen reacties achter gelaten.

Laat een reactie achter!
Vergelijk producten0