Gratis verzending vanaf €75,-
30 dagen bedenktijd
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Betaal achteraf met Klarna
Fotorealistisch gamen? Dat doe je op een goede monitor!

Fotorealistisch gamen? Dat doe je op een goede monitor!

Geen reacties  |     Geschreven door Mitchel - Uw Game Specialist    |     Gepubliceerd op maandag 12 december 2022     |     minuten lezen
Hoe maak jij je gaming setup compleet. Een muis, een toetsenbord, uiteraard een gaming PC, misschien nog een headset? Zijn we iets vergeten? Jazeker, een goede monitor! Door de jaren heen zijn de monitoren vele malen geavanceerder geworden waardoor je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Wij van uw Game Specialist leggen uit welke monitoren er allemaal zijn!

Hoe maak jij je gaming setup compleet. Een muis, een toetsenbord, uiteraard een gaming PC, misschien nog een headset? Zijn we iets vergeten? Jazeker! Een goede monitor! Door de jaren heen zijn de monitoren vele malen geavanceerder geworden waardoor je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Wij van uw Game Specialist leggen uit welke monitoren er allemaal zijn!

De monitor

Als je niet houd van gamen op een laptop dan ben je al snel geneigd om over te stappen naar een desktop of console. En daar hoort natuurlijk een monitor bij. Deze zijn er in verschillende maten, kleuren, specificaties en resoluties. Je hebt vaak voor verschillende doeleinden een ander soort monitor. Gamers kiezen vaak voor een curved of ultrawide monitor om zo meer van hun gameplay te zien, terwijl thuiswerkers of kantoormensen vaker kiezen voor een standaard monitor.

Gaming monitor

Game je veel? Dan heb je een gaming monitor nodig. Dankzij deze monitoren geniet je van een lage responstijd, een hoge verversingssnelheid waardoor je nooit de actie mist en vaak zie je ook veel meer op een groter scherm.

Ga je voor een vlotte en vloeiende gameplay? Dan kies je voor een monitor met een reactietijd van 1 ms en een minimum van 144 hertz als verversingssnelheid. Zo kun je urenlang zonder problemen gamen en gun je je ogen ook wat meer rust in vergelijking met monitoren met een lagere reactiesnelheid en lagere verversingssnelheid.

Curved monitor

Ooit was er een opmars van curved TV’s. Iedereen vond het geweldig dat zij een gebogen televisiescherm in de woonkamer hadden staan. Maar dit is uiteindelijk helaas geflopt. In de computerwereld ligt dit totaal anders. Wij zien vaak gamers, maar ook thuiswerkers meer en meer gebruik maken van gaming monitoren.

Het grote voordeel van curved monitoren is het feit dat je alles op 1 scherm ziet in plaats van dat je 2 of 3 monitoren hebt. Het brengt ook een soort diepte met zich mee waardoor jij het gevoel hebt in de game of film te worden gezogen. De laatste jaren zijn gaming monitoren steeds populairder geworden. Je ziet meer van je game, je krijgt minder snel nekklachten en het ziet er natuurlijk ook gaaf uit op je bureau.

Standaard monitor

Natuurlijk zijn er ook nog de standaard monitoren. Vaak worden deze monitoren in winkels, kantoren, scholen en ook bij de mensen thuis gebruikt. Je hebt in dit type monitor heel veel variatie.

Een goed scherm begint meestal vanaf 24 inch. Het werken in bijvoorbeeld Microsoft Word of PowerPoint wordt zo een stuk makkelijker. Ben je een gamer, maar wil je geen gaming monitor kopen? Dan wordt er vaak gekozen voor een monitor van minimaal 27 inch. Ook video en fotobewerkers gebruiken grotere monitoren om zo preciezer te kunnen werken.

De resoluties

Monitoren komen niet alleen in verschillende groottes, maar ook met verschillende resoluties. Des te hoger de resolutie, des te meer detail je ziet op je scherm. Maar welke resoluties zijn er eigenlijk?

Full HD
De Full HD resolutie is de meest voorkomende resolutie. Het wordt gebruikt voor dagelijkse taken zoals internetten en werken in Word, maar ook onder gamers wordt deze resolutie nog volop gebruikt. Full HD kent een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Quad HD
Foto en videobewerkers vinden vaak dat zij bij een Full HD resolutie net te weinig detail zien in hun bewerkingsprogramma. Zij kiezen dan vaak voor een Quad HD resolutie. Je ziet de beelden 2x scherper. Ook onder gamers is deze resolutie populair. Je ziet je vijand niet alleen beter maar je games zien er ook nog mooier uit. Quad HD kent een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Vaak wordt het een 2K of 1440p monitor genoemd.

4K Ultra HD
De mooiste beeldweergave krijg je met 4K Ultra HD. Het is 4 keer scherper dan Full HD en 2 keer scherper dan Quad HD. Het wordt het meeste gebruikt door mensen die graag films in goede kwaliteit willen kijken. Gamers maken er ook massaal gebruik van, omdat hun game dan nog realistischer er uit ziet. De foto en videobewerkers onder ons zien tijdens het editen elk detail. 4K Ultra HD kent een resolutie van 3840 bij 2160 pixels.

Monitorgrootte

Door de jaren heen zijn de monitoren steeds groter geworden. Zo begonnen we eerst op een klein, vierkant schermpje wat al voldoende was voor de taken die destijds werden uitgevoerd. Nu vandaag de dag zien we vaker grote schermen omdat gamers en andere gebruikers graag meer willen zien. De meeste gebruikers kiezen een monitor van 24 inch. Gamers en foto- en videobewerkers kiezen al snel voor een 27 inch monitor of groter.

Verversingssnelheid en reactietijd

Elke monitor heeft een bepaalde verversingssnelheid en reactietijd. Het is simpel uit te leggen. Hoe groter de verversingssnelheid, hoe beter de weergave is. Het loopt een stuk vloeiender als je een 144 hertz monitor hebt dan een 75 hertz monitor. Veel gamers kiezen daarom voor een hogere verversingssnelheid.

Ook de reactietijd speelt een grote rol. Het bepaald hoe snel een monitor reageert op bewegingen. Heb je bijvoorbeeld een monitor met een hoge verversingssnelheid én een hoe reactietijd? Dan zul je merken dat sommige beelden wazig kunnen zijn. Een welbekende naam hiervoor is ‘Ghosting’. Kies daarom voor een monitor met een reactietijd van 1ms.

Conclusie

Het is een grote en uitgebreide wereld de monitoren. Je hebt verschillende soorten en maten en vaak zijn ze nog kantelbaar of in hoogte verstelbaar. Bezoek onze webshop om te kijken welke monitor het beste bij jouw situatie past? Ga jij voor de ultieme gaming monitor of ga je voor een standaard monitor voor je dagelijkse bezigheden? Wij van Uw Game Specialist hebben de juiste monitor voor jou!


Reacties

Momenteel zijn er nog geen reacties achter gelaten.

Laat een reactie achter!
Vergelijk producten0